Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme a rozhodíme kousky na velký hluboký plech.
Kolem něj nasypeme 3 hrnky suché syrové rýže, nakrájené proužky cibule a papriky.
V míse smícháme 9 hrnků vody, rajský protlak, sůl, pepř, bazalku a petrželku. Promícháme, nalijeme na rýži, zakápneme olivovým olejem.
Dáme péct. Zpočátku přikryjeme kouskem alobalu. Rýže kolem kuřátka utvoří peřinku, ze které zlaté kousky vyčuhují a chuť rýže, která nasákla chuť zeleniny a masa, je skvělá.
Nemíchat, péct pomalu, pokud by šťáva rychle vsákla, lze podlít osolenou vodou.
Utřeme máslo s cukrem a žloutky, a postupně přidáme ostatní suroviny, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Nalijeme do…
více o Výborná ořechová bábovka
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme mouku, chvíli restujeme, přisypeme papriku, přilijeme smetanu a tolik…
více o Paprikové brambory s okurkami
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a opečeme na másle, osolíme, opepříme. Zalijeme převařenou vodou, přidáme půl…
více o Žampionová krémová polévka