Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme a rozhodíme kousky na velký hluboký plech.
Kolem něj nasypeme 3 hrnky suché syrové rýže, nakrájené proužky cibule a papriky.
V míse smícháme 9 hrnků vody, rajský protlak, sůl, pepř, bazalku a petrželku. Promícháme, nalijeme na rýži, zakápneme olivovým olejem.
Dáme péct. Zpočátku přikryjeme kouskem alobalu. Rýže kolem kuřátka utvoří peřinku, ze které zlaté kousky vyčuhují a chuť rýže, která nasákla chuť zeleniny a masa, je skvělá.
Nemíchat, péct pomalu, pokud by šťáva rychle vsákla, lze podlít osolenou vodou.
Na vále zpracujeme tvaroh, mouku, vejce a sůl ve vláčné těsto. Rozkrájíme na stejně velké kousky a do každého zabalíme…
více o Tvarohové knedlíky s meruňkami
Vše smícháme a uděláme silnější placičky na vymazaný plech. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C cca 15 min., poté…
více o Tvarohovo-bramborové placky
1 Na sušenkový základ promíchejte rozdrcené sušenky s rozpuštěným máslem – klidně v kuchyňském robotu. Směs upěchujte…
více o Banánovo-karamelový dort