Smícháme mouky a práškem do pečiva, přidáme 1 lžíci medu a 1/2 hrnku vody. Promícháme, ať je z toho husté těstíčko. Necháme asi 30 minut odpočinout v ledničce. Mezitím oloupeme banány, nakrájíme na silná kolečka. Banány ponoříme do těstíčka tak, aby se celé obalily. Vytáhneme a smažíme na rozpálenem oleji do zlatova. Olej necháme odkapat nebo dáme na kuchyňský papír.
Podáváme polité medem a posypané sezamovými semínky (nebo různě jemně pomletými oříšky). Můžeme podávat s bílým vínem.
Smícháme ingredience na glazuru, přivedeme do bodu varu a necháme vychladnout. Připravíme si těsto - vyšleháme máslo s…
více o Kokosové řezy z Kapského města
Všechny přísady necháme asi hodinu v pokojové teplotě. Potom zpracujeme běžným způsobem na vále v těsto. Zabalíme do…
více o Linecké těsto pro začátečníky