Smícháme mouky a práškem do pečiva, přidáme 1 lžíci medu a 1/2 hrnku vody. Promícháme, ať je z toho husté těstíčko. Necháme asi 30 minut odpočinout v ledničce. Mezitím oloupeme banány, nakrájíme na silná kolečka. Banány ponoříme do těstíčka tak, aby se celé obalily. Vytáhneme a smažíme na rozpálenem oleji do zlatova. Olej necháme odkapat nebo dáme na kuchyňský papír.
Podáváme polité medem a posypané sezamovými semínky (nebo různě jemně pomletými oříšky). Můžeme podávat s bílým vínem.
Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky. Hned je smícháme s hrozinkami (příp. s borůvkami nebo brusinkami)…
více o Tvarohový nákyp s jablky
Z mouky, cukru a másla vytvoříme drobenku. 1 hrnek drobenky odebereme a dáme stranou. Do zbytku drobenky vmícháme vejce…
více o Drobenkový koláč s jablky
Šlehat máslo, poté přidat cukr, ušlehat tuhou hmotu, přidat vejce, vanilkovou esenci a nakonec rozpuštěnou čokoládu.
…
více o Čokoládové placičky „cookies“
1den: 1 kg omytého rybízu přelijeme 1 litrem horké vody, přidá se lžička kyseliny citrónové, lehce promíchat a nechá se…
více o Rybízová šťáva za studena