Smícháme mouky a práškem do pečiva, přidáme 1 lžíci medu a 1/2 hrnku vody. Promícháme, ať je z toho husté těstíčko. Necháme asi 30 minut odpočinout v ledničce. Mezitím oloupeme banány, nakrájíme na silná kolečka. Banány ponoříme do těstíčka tak, aby se celé obalily. Vytáhneme a smažíme na rozpálenem oleji do zlatova. Olej necháme odkapat nebo dáme na kuchyňský papír.
Podáváme polité medem a posypané sezamovými semínky (nebo různě jemně pomletými oříšky). Můžeme podávat s bílým vínem.
Kuřecí prsíčka omyjeme a osmahneme na trošce oleje. Po vychladnutí rozsekáme na drobné kousíčky (v robotu se to dělá…
více o Dobroučká kuřecí pomazánka
Oloupanou a umytou mrkev nastrouháme najemno. Lučinu s majonézou rozetřeme a přidáme mrkev. Dochutíme solí, pepřem a…
více o Mrkvová pomazánka s majonézou
Makrelu rozebereme do misky a přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, na kostičky nakrájená vajíčka, majonézu, hořčici a…
více o Rybičková pomazánka z makrely
Plecko a 2/3 bůčku zalejeme dostatečným množstvím vody, přidáme sůl,divoké koření a vaříme do skoro hotova. Maso musí…
více o Zavařovaná domácí paštika