Smícháme mouky a práškem do pečiva, přidáme 1 lžíci medu a 1/2 hrnku vody. Promícháme, ať je z toho husté těstíčko. Necháme asi 30 minut odpočinout v ledničce. Mezitím oloupeme banány, nakrájíme na silná kolečka. Banány ponoříme do těstíčka tak, aby se celé obalily. Vytáhneme a smažíme na rozpálenem oleji do zlatova. Olej necháme odkapat nebo dáme na kuchyňský papír.
Podáváme polité medem a posypané sezamovými semínky (nebo různě jemně pomletými oříšky). Můžeme podávat s bílým vínem.
Brambory oloupeme a nastrouháme. Přidáme pokrájené vymačkané zelí, osolíme, posypeme moukou a vypracujeme těsto. Ihned…
více o Bramborové lokše s povidlím
Tvaroh smícháme s měkkým sýrem, nakrájenou sterilovanou červenou paprikou, červenou sladkou paprikou, cibulkou na jemno…
více o Budapešťská výborná pomazánka