g
řecký jogurt - pravý
nebo 1 bílý jogurt či 1 zakysaná smetana
Postup přípravy receptu
Okurky nastrouháme, vymačkáme z nich veškerou šťávu a osolíme. Smícháme jogurt s prolisovaným česnekem a promícháme. Celý salát dochutíme a zamícháme. Pak už jen dáme chladit do lednice, aby byly tzatziky dobře vychlazené.
Podáváme s čerstvou křupavou bagetou, řeckým sýrem feta a černými pikantními olivami.
Hermelín shora rozbalíme z alobalového obalu. Cibuli nakrájenou na půlkolečka a česnek nakrájený na plátky klademe z…
více o Jednoduchý zapečený hermelín
Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky. Hned je smícháme s hrozinkami (příp. s borůvkami nebo brusinkami)…
více o Tvarohový nákyp s jablky
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused