Všechnu zeleninu omyjeme a osušíme. Listy salátu natrháme do mísy. Papriku rozkrojíme, odstraníme semínka a nakrájíme na proužky. Z rajčat vykrojíme zelený střed u stopky a nakrájíme je na klínky. Okurku oloupeme, u mladé okurky můžeme nechat i slupku, podélně ji rozčtvrtíme a překrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky.
Nakrájenou zeleninu přidáme do mísy na listy salátu, posypeme nasekanými bylinkami, přidáme olivy, zelený pepř bez nálevu a na kostičky nakrájenou fetu.
V misce prošleháme olivový olej, citronovou šťávu, prolisovaný česnek a sůl na zálivku. Salát přeléváme zálivkou až při podávání.
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vlažným vývarem, promícháme, přidáme koření a vaříme asi 30 minut…
více o Rajcatova polevka s ryzi
Brambory jemně nastrouháme, vodu slijeme, přidáme vejce, utřený česnek a mouku, pepř, majoránku a dle chuti osolíme.…
více o Zapečený bramborák se zelím
Maso nakrájíme na silnější proužky, osolíme, opepříme. Na rozehřátém oleji orestujeme prolisovaný česnek, vložíme maso…
více o Kuře s hořčičnou omáčkou
Z oleje, česneku a koření (já používám drcený pepř, trošku chilli, koriandr a drcený kmín) připravíme marinádu, kotlety…
více o Božské vepřové kotletky
Na pánvi osmažit maso, snažit se ho rozkouskovat. Jemně posypat povrch kari kořením, promíchat a
zalít 1 smetanou,…
více o Kari těstoviny s mletým masem