Všechnu zeleninu omyjeme a osušíme. Listy salátu natrháme do mísy. Papriku rozkrojíme, odstraníme semínka a nakrájíme na proužky. Z rajčat vykrojíme zelený střed u stopky a nakrájíme je na klínky. Okurku oloupeme, u mladé okurky můžeme nechat i slupku, podélně ji rozčtvrtíme a překrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky.
Nakrájenou zeleninu přidáme do mísy na listy salátu, posypeme nasekanými bylinkami, přidáme olivy, zelený pepř bez nálevu a na kostičky nakrájenou fetu.
V misce prošleháme olivový olej, citronovou šťávu, prolisovaný česnek a sůl na zálivku. Salát přeléváme zálivkou až při podávání.
Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme, a poválíme v hladké mouce (přebytek otřepeme). Maso…
více o Editina myslivecká svíčková
Žloutky ušleháme s cukrem, horkou vodou, zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků…
více o Jahodovo-rebarborové řezy
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví
Cibuli nakrájíme na jemno, z vajec vyrobíme vejce míchaná, špekáčky a okurky rozřízneme podélně na čtvrtiny. Plátky…
více o Španělské ptáčky podle mamky