Všechnu zeleninu omyjeme a osušíme. Listy salátu natrháme do mísy. Papriku rozkrojíme, odstraníme semínka a nakrájíme na proužky. Z rajčat vykrojíme zelený střed u stopky a nakrájíme je na klínky. Okurku oloupeme, u mladé okurky můžeme nechat i slupku, podélně ji rozčtvrtíme a překrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky.
Nakrájenou zeleninu přidáme do mísy na listy salátu, posypeme nasekanými bylinkami, přidáme olivy, zelený pepř bez nálevu a na kostičky nakrájenou fetu.
V misce prošleháme olivový olej, citronovou šťávu, prolisovaný česnek a sůl na zálivku. Salát přeléváme zálivkou až při podávání.
Kuřecí prsa osolíme, opepříme a naskládáme je do zapékací mísy. Na ně položíme plátky másla, eidamu a kolečka salámu.
…
více o Pečené kuřecí na smetaně
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem.
1. Cizrnu přes noc namočte…
více o Francouzský salát z cizrny
Nejprve oddělíme bílky od žloutků a z bílků vyšleháme, s trochou cukru, sníh. Ke žloutkům přidáme cukr, skořici a med,…
více o Mňamózní perníková bábovka