Všechnu zeleninu omyjeme a osušíme. Listy salátu natrháme do mísy. Papriku rozkrojíme, odstraníme semínka a nakrájíme na proužky. Z rajčat vykrojíme zelený střed u stopky a nakrájíme je na klínky. Okurku oloupeme, u mladé okurky můžeme nechat i slupku, podélně ji rozčtvrtíme a překrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky.
Nakrájenou zeleninu přidáme do mísy na listy salátu, posypeme nasekanými bylinkami, přidáme olivy, zelený pepř bez nálevu a na kostičky nakrájenou fetu.
V misce prošleháme olivový olej, citronovou šťávu, prolisovaný česnek a sůl na zálivku. Salát přeléváme zálivkou až při podávání.
Filety mírně rozmražené rozdělíme na 4 porce, nasolíme, pokapeme citr. šťávou a necháme chvíli odležet. Zatím nakrájíme…
více o Pangas se žampiony a pórkem
Máslo, med, žloutky, vanilkový cukr s citron. kůrou utřeme do pěny, přidáme mouku s jedlou sodou.
Těsto propracujeme a…
více o Žloutkovo-perníkové řezy