Čokoládová pěna s mátou Obě čokolády nalámeme na menší kousky a rozpustíme v horké lázni. Mezitím si oddělíme bílky od žloutků. Až je čokoláda… více o Čokoládová pěna s mátou
Hráškové pyré s mátou Hrášek a mátu dejte do kastrůlku, zalijte asi 100 ml vody, zakryjte a vařte doměkka; stačí tak pět minut. Slijte a… více o Hráškové pyré s mátou
Řecký salát Všechnu zeleninu omyjeme a osušíme. Listy salátu natrháme do mísy. Papriku rozkrojíme, odstraníme semínka a nakrájíme… více o Řecký salát
Kočičky, fialky nebo sedmikrásky. Využijte je na výzdobu i do… Větvičky kočiček i drobné kvítky fialek, macešek nebo sedmikrásek jsou prvními posly jara.… Celý článek
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby… Nakládaný a dobře uleželý sýr je delikatesa, kterou si nemusíte dávat jen v hospodě. Klidně si… Celý článek
Jak správně zamrazit potraviny? Praktický návod, díky kterému už… Ovoce, zelenina nebo maso. To je asi první, co nás napadne v souvislosti s mražením potravin.… Celý článek
Oblíbená jídla prince Philipa a proč jedl raději bez královny Říká se, že protiklady se přitahují, a nejinak tomu bylo i u prince Philipa a královny Alžběty… Celý článek
Diplomatické palačinky Z přísad na palačinky umícháme hladké těsto, které necháme 30 minut odpočinout (můžeme také použít hotovou směs v… více o Diplomatické palačinky
Kokosky jako z cukrárny **Asi na 40ks.** Vše do mísy a šlehat do hladka, z kraje šlehám na málo, pak na nejvyšší stupeň. Na 2 plechy pečící… více o Kokosky jako z cukrárny
Maso s mozzarellovo-nivovou omáčkou Magi, worchestr, jogurt, hořčice, pepř, paprika pálivou, koření na grilované kuře, tymián, majoránka - to je marináda.… více o Maso s mozzarellovo-nivovou omáčkou
Pórkové brambory Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na 0,5 silná kolečka, pórek také. Vymažeme zapékací mísu a dáme do ní brambory,… více o Pórkové brambory
Skvělá italská pizza Nejdříve si připravíme těsto, protože budeme čekat, než nakyne. Do misky nasypeme mouku (na jednu středně velkou pizzu… více o Skvělá italská pizza
Piškotové brambůrky Krém: vše, kromě másla šleháme v míse nad párou (chvilku to trvá) až je z toho hustý krém. Ten necháme vychladnout a… více o Piškotové brambůrky
Kuře pečené s jemnou nádivkou Opražíme nasucho housku nakrájenou na kostičky v troubě dozlatova. Cibulku nasekáme najemno, zpěníme na másle, přidáme… více o Kuře pečené s jemnou nádivkou
Citronová štáva nalejeme vodu do džbánu,přidáme do vody citronovou štávu,potom přidáme citronový sirup a cukr, a rozmícháme a,můžeme… více o Citronová štáva
Tvarohová bábovka tety Pavly Nejprve si oddělíme vaječný bílek a žloutek. Žloutky dáme do mísy společně s cukrem a vanilkovým cukrem utřeme do… více o Tvarohová bábovka tety Pavly
Poleva na perníky Smícháme cukr a citrón. Můžeme přidat i 2 lžíce kakaa. Máslo s vodou rozehřejeme do pěny a vmícháme. Namáčíme. … více o Poleva na perníky
Čokoládový dort ala Sacher 1. Hořkou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme vychladnout. 2. Máslo vyšleháme ručním šlehačem a postupně… více o Čokoládový dort ala Sacher
Princeznin dort Těsto: vyšlehat žloutky na dvojnásobný obsah. Vyšlehat sníh s přidáváním cukru a postupně zašlehávat do žloutků,… více o Princeznin dort