Ředvičky nahrubo nastrouhejte, dejte do cedníku a prosolte. Nechte cca 20 minut odležet – ředkvička uvolní přebytečnou tekutinu, tu můžete ještě lehce vymačkat.
Mezitím si nastrouhejte nahrubo vajíčka, sýr a smíchejte s lžící Lučiny a lžičkou plnotučné hořčice. Lehce osolte a opepřete.
Vmíchejte okapané ředkvičky, nechte chvíli vychladit.
Těsto smíchejte pomocí mixéru, nalijte na hlubší plech vyložený pečicím papírem a upečte – horkovzdušná trouba na 175…
více o Vláčný perník podle Moniky
Maso smíchejte se 100 g libovolného sýru (např. Nivou). Zamíchejte 2 vejce, 3 lžíce majonézy, 2–3 lžíce škrobové moučky…
více o Ruské placičky podle Moniky
Rýži uvaříme dle návodu. Maso osolíme a lehce naklepeme rukou a opečeme na olivovém oleji (celá prsíčka). Nakrájíme…
více o Rýžový salát s kuřecím masem
Jablka nakrájíme na kostičky, zasypeme cukrem a zalijeme olejem. Promícháme a necháme 2 hodiny stát. Občas promícháme.…
více o Maminčina jablečná buchta
1. Brambory, mrkev a pastinák oloupejte a nakrájejte na co nejtenčí plátky(třeba v robotu).
2. Troubu předehřejte na…
více o Smetanové brambory Michopulu
Hovězí maso si omyjeme a nakrájíme na kostky - čtyři kostky po 100 g.
Nakrájíme si cibuli nadrobno a osmažíme na oleji…
více o Kari guláš s hovězím masem