Ředvičky nahrubo nastrouhejte, dejte do cedníku a prosolte. Nechte cca 20 minut odležet – ředkvička uvolní přebytečnou tekutinu, tu můžete ještě lehce vymačkat.
Mezitím si nastrouhejte nahrubo vajíčka, sýr a smíchejte s lžící Lučiny a lžičkou plnotučné hořčice. Lehce osolte a opepřete.
Vmíchejte okapané ředkvičky, nechte chvíli vychladit.
Těsto smíchejte pomocí mixéru, nalijte na hlubší plech vyložený pečicím papírem a upečte – horkovzdušná trouba na 175…
více o Vláčný perník podle Moniky
Maso smíchejte se 100 g libovolného sýru (např. Nivou). Zamíchejte 2 vejce, 3 lžíce majonézy, 2–3 lžíce škrobové moučky…
více o Ruské placičky podle Moniky
Krabí tyčinky, pokud jsou zmrzlé, krátce povaříme a nasekáme. Totéž uděláme s chřestem a pokrájíme na kousky, brambory…
více o Karbanátky z krabích tyčinek
Krajíčky chleba diagonálně nakrájíme na trojúhelníky. V hlubokém talíři rozkvedláme vejce se solí. Do druhého talíře…
více o Opečené toasty s mozzarellou
Z 80 g cukru uděláme světlý karamel, zamícháme do něj ořechy a odstavíme na pečicí papír vychladnout, vzniklou hmotu…
více o Ztuhlý úsměv (oříškový krém)
Žampiony očistíme a nožičky odstraníme (použijeme do jiného pokrmu).
Připravíme si nálev tak, že svaříme ocet s vodou…
více o Nakládané žampiony se sýrem