Ledový čaj Do sklenice dáme zelený čaj (1 sáček). K tomu přidáme 2–4 lžičky cukru. Zalijeme studenou vodou a mícháme dokud se cukr… více o Ledový čaj
Vánoční čaj Do kastrolu dáme med, skořici a hřebíček. Zalijeme jedním a půl šálkem vody, vaříme 5 minut. Uvaříme černý čaj, přidáme… více o Vánoční čaj
Pečený čaj Očištěné ovoce odpeckujeme a větší nakrájíme na drobné kousky. Citron oloupeme a pokrájíme na kousky, nebo jen… více o Pečený čaj
Mák je superpotravina, které se nevyrovná ani mléko. Upečte z… Mák je jednou z nejstarších plodin, které se využívají v české kuchyni. Jídla a moučníky s… Celý článek
10 potravin, které se vyplatí mít stále doma, a tipy, co z nich… Když se vracíte unavení z práce, bývá těžké dát dohromady všechno, co budete potřebovat na… Celý článek
Při hubnutí je nejdůležitější správně poskládaný jídelníček.… Také jste si dali v novém roce předsevzetí, že zhubnete, začnete cvičit a jíst zdravěji? Aby… Celý článek
Recepty z vietnamského bistra: Dejte si lahodné Bún chả,… Čerstvá, lehká, plná zeleniny a voňavých bylinek. Taková jsou vietnamská jídla. Není divu, že… Celý článek
Zelné placky Použitá dávka se může zmenšit dle chuti. Na vál vysypeme 1kg kysaného zelí, zasypeme hladkou moukou. Vzniklou hmotu… více o Zelné placky
Drůbeží cihla Vejce rozmícháme s moukou, špetkou soli a postupně za stálého míchání přiléváme mléko, až získáme hustou směs. Formu na… více o Drůbeží cihla
Kravince Do mléka dáme trochu cukru, rozdrobíme droždí, zamícháme a necháme kynout. Vykynutý kvásek vylijeme do mouky, přidáme… více o Kravince
Medová jablka Z jablek odstraníme jádřince, ale tak, aby nám spodek zůstal celý. Med, máslo a skořici vymícháme a palcem potřeme… více o Medová jablka
Pestrý masový kastrůlek Oba druhy masa a slaninu nakrájíme na kostky asi 2x2 cm, klobásy asi 1 cm kolečka. Vše osolíme, opepříme, v míse… více o Pestrý masový kastrůlek
Tartiflette – pochoutka ze Savojska Brambory oloupeme, a nakrájené na menší kostičky uvaříme téměř do měkka. Mezitím na pánvi zpěníme cibuli nakrájenou… více o Tartiflette – pochoutka ze Savojska
Zelné knedlíky Anglickou slaninu vyškvaříme a promícháme s houskami nakrájenými na kostičky.Zelí pokrájíme na jemno a smícháme s… více o Zelné knedlíky
Simči rajská Oloupeme si cibuli, pokrájíme ji na kolečka a osmahneme na rozehřátém másle do růžova. Přidáme celý pepř, nové koření,… více o Simči rajská
Pečená červená řepa s balkánem Oloupeme a umyjeme řepu, kterou nakrájíme na osminky. Řepu vyskládáme do zapékací mísu vyloženou alobalem. Posypeme ji… více o Pečená červená řepa s balkánem
Vajíčka plněná vajíčky Vejce uvaříme natvrdo (10 min). Napůlíme a žloutky dáme do misky. Přidáme hořčici, máslo, taveňáky a sardelku. … více o Vajíčka plněná vajíčky
Pohankové karbanátky Pohanku nasypeme do vroucí vody a necháme dojít nejlépe pod dekou. Scedíme a přidáme ji k mletému masu. Pak přidáme… více o Pohankové karbanátky
Krkovička po cigánsku Plátky masa osolíme, opepříme a posypeme mletou paprikou, pak ponecháme v chladu. Nakrájíme si najemno kyselou okurku,… více o Krkovička po cigánsku