Ledový čaj Do sklenice dáme zelený čaj (1 sáček). K tomu přidáme 2–4 lžičky cukru. Zalijeme studenou vodou a mícháme dokud se cukr… více o Ledový čaj
Vánoční čaj Do kastrolu dáme med, skořici a hřebíček. Zalijeme jedním a půl šálkem vody, vaříme 5 minut. Uvaříme černý čaj, přidáme… více o Vánoční čaj
Pečený čaj Očištěné ovoce odpeckujeme a větší nakrájíme na drobné kousky. Citron oloupeme a pokrájíme na kousky, nebo jen… více o Pečený čaj
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři V našich krajích by klidně mohlo platit, že hrnec plný polévky je základem spokojené rodiny.… Celý článek
Našli jste plný koš hřibů? Zkuste plátky na houbách podle pana… Houbaření je náš národní sport a když vyrazíte do lesa, nejspíš si domů něco z lesního… Celý článek
Toasty, jaké jste ještě neviděli! Japonská designérka dělá z… Pokud jde o plátky toastového chleba, každý má svůj oblíbený způsob, jak si je vychutnat.… Celý článek
Fenomén houbaření: Proč je vlastně sbírání hub v Česku tak… Říká se, že Slované se narodili s košíkem v ruce, a Češi rovnou v něm. Houbaření je českým… Celý článek
Coq au vin se žampiony Kuře omyjeme, osušíme a rozdělíme na osm porcí. Očištěnou šalotku rozčtvrtíme, česnek pokrájíme na kostičky a žampiony… více o Coq au vin se žampiony
Litá bublanina Z ingrediencí zpracujeme těsto jako na palačinky - jen musí být o trošku hustší, ale zároveň musí téci. Takto… více o Litá bublanina
Sváteční řezy z Paříže Smíchat sypké suroviny, přidat ostatní + sníh, a upéct při 150 °C. Svařit 1 l mléka a 3 vanilkové pudinky a nechat… více o Sváteční řezy z Paříže
Zelné knedlíky Anglickou slaninu vyškvaříme a promícháme s houskami nakrájenými na kostičky.Zelí pokrájíme na jemno a smícháme s… více o Zelné knedlíky
Vegetariánský boršč speciál Ve vroucí osolené vodě uvař nakrájenou zelenimu s kořením do poloměkka.pak vlij rajčatovou štávu , šlehačku a na… více o Vegetariánský boršč speciál
Kuřecí salát s celerem Maso nakrájím na nudličky a orestuju na másle, přidám kunovjanku, celerák, ananas, zamíchám spolu s majonézou a… více o Kuřecí salát s celerem
Zelňačka Na másle si zpěníme cibulku, přidáme na jemno nakrájenou slaninu a klobásku a orestujeme. Až pěkně provoní, zalijeme… více o Zelňačka
Kuskus alá Kuba Osmahnout cibulku s česnekem, přidat houby a zamíchat do připraveného kuskusu. Osolíme a podáváme. více o Kuskus alá Kuba
Marinovaná mozzarella 1.Mozzarellu nakrájíme na plátky, které rozložíme na plochou mísu. Sýr „přikryjeme“ zakysanou smetanou, přidáme mořskou… více o Marinovaná mozzarella
Rizoto Na oleji lehce osmahnout cibulku. Přidat zeleninu, cca 5 minut podusit. Potom přidat rajčata, sůl, pesto a nechat směs… více o Rizoto
Malinový krém na makrónky Maliny rozšlehám s mlékem, žloutky se škrobem. Mléko s malinami zahřejeme na 60 stupňů a přidáme cukr se škrobem. Vždy… více o Malinový krém na makrónky
Čočka podle Tibiho Červenou papriku nakrájenou najemno a čočku dáš vařit a přidáš k tomu 2-3 zeleninové bujony. V mezičase nakrájíš… více o Čočka podle Tibiho