Ledový čaj Do sklenice dáme zelený čaj (1 sáček). K tomu přidáme 2–4 lžičky cukru. Zalijeme studenou vodou a mícháme dokud se cukr… více o Ledový čaj
Vánoční čaj Do kastrolu dáme med, skořici a hřebíček. Zalijeme jedním a půl šálkem vody, vaříme 5 minut. Uvaříme černý čaj, přidáme… více o Vánoční čaj
Pečený čaj Očištěné ovoce odpeckujeme a větší nakrájíme na drobné kousky. Citron oloupeme a pokrájíme na kousky, nebo jen… více o Pečený čaj
Chilli: Pořádně ostrá ingredience, která umí rozpálit, ale i… Zdaleka už nejen v Mexiku, odkud chilli papričky pocházejí, ale po celém světě se připravují… Celý článek
Ceremoniální kakao: Proč je to takový hit a v čem je lepší než… Možná už jste o něm slyšeli, možná je to pro vás úplná novinka. Ceremoniální kakao, to není… Celý článek
Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co jste o jeho… Gulášek „se šesti“ je naše oblíbená klasika. Ale věděli jste, že původně nejde o české jídlo a… Celý článek
11 potravin, které vypadají jako části těla, kterým prospívají Člověk odpradávna hledal v přírodě prostředky na léčení svých zdravotních neduhů. Již… Celý článek
Kuřecí plátky se skořicí Kuřecí plátky osolíme a obalíme v mleté skořici. Krátce restujeme na pánvi na oleji a hotové připravíme na talíř. Na… více o Kuřecí plátky se skořicí
Pšenično-žitný chléb Do pekárny vložíme tekuté, pak suché ingredience a zapneme pekárnu. Program: SPRINT nebo základní. více o Pšenično-žitný chléb
Jarní závitky Na panvi orstujeme mlete maso pouze s pridanou sojovkou asi 5-4-6 lžic. Vyjmeme a na zbytku sojovky lehce osmahneme na… více o Jarní závitky
Bezová šťáva Květy, citrony a kyselinu citronovou zalijeme vodou a necháme 24 hodin odpočinout. Potom přes utěrku nebo plínu… více o Bezová šťáva
Sněhová vejce ve vanilkové omáčce Mléko nalijeme do kastrolu nebo na pánev. Vanilku podélně rozřízneme a vyškrábneme semínka. Do mléka zamícháme nejen… více o Sněhová vejce ve vanilkové omáčce
Papáčkovy špagety Anglickou slaninu, cibuli a gothaj pokrájíme na kostičky. Do rozpálené pánve wok, nebo kastrolu nejdříve dáme lžíci… více o Papáčkovy špagety
Omáčka bešamel Máslo rozpustíme v hrnci a až bude špetka vhozené mouky šumět, vložíme celou dávku mouky. Necháme restovat cca 5 min za… více o Omáčka bešamel
Třepací dort Do kastrolu nalijeme obsah kompotu a tekutou smetanu, přidáme pudink bez vaření, práškovou šlehačku a ztužovač.… více o Třepací dort
Čokoládový korpus Z bílků si vyšleháme tuhý sníh. V míse vyšleháme do pěny cukr se žloutky. K nim přidáme mouku, nastrouhanou čokoládu a… více o Čokoládový korpus
Rychlý ovocný koláč Z vajec a cukru našleháme pěnu. Přidáme mouku, sůl a důkladně promícháme. Banány oloupeme, zbavíme vláken a nakrájíme… více o Rychlý ovocný koláč
Achillova pikantní křidýlka Křídla očistíme, nasolíme a dáme péct na olejem vymaštěný plech. Pečeme doměkka, zhruba 10 minut před dopečením je… více o Achillova pikantní křidýlka
Křupavé těstoviny Suroviny na marinádu smícháme a uložíme do ní na kousky nakrájené maso, minimálně 2 hodiny předem. Zeleninu nakrájíme… více o Křupavé těstoviny