Ledový čaj Do sklenice dáme zelený čaj (1 sáček). K tomu přidáme 2–4 lžičky cukru. Zalijeme studenou vodou a mícháme dokud se cukr… více o Ledový čaj
Vánoční čaj Do kastrolu dáme med, skořici a hřebíček. Zalijeme jedním a půl šálkem vody, vaříme 5 minut. Uvaříme černý čaj, přidáme… více o Vánoční čaj
Pečený čaj Očištěné ovoce odpeckujeme a větší nakrájíme na drobné kousky. Citron oloupeme a pokrájíme na kousky, nebo jen… více o Pečený čaj
Polévky z hor: Uvařte si krkonošské kyselo, couračku, pálihubu… Naše nejvyšší hory Krkonoše, které jezdí každoročně obdivovat davy turistů od nás i ze… Celý článek
Používáte alobal a pečicí papír správně? 11 tipů, jak je využít… Alobal a pečicí papír jsou běžnou součástí každé kuchyně, ale ne každý možná tuší, jak je… Celý článek
Červená řepa 7x jinak: Pomazánka, koláč i bramboráky Řada z nás má na červenou řepu špatné vzpomínky ze školních jídelen, navíc syrová nevypadá… Celý článek
Domácí guláš 8x jinak: Hovězí nebo vepřový, pečený, se zelím,… Na poctivém guláši si nemusíte pochutnat jen v hospodě. Když dodržíte postup, bude stejně… Celý článek
Mixované palačinky Ovesné vločky umixujeme s mlékem, přidáme ostatní přísady, opět promixujeme. Těsto necháme asi 30 minut odstát. Na… více o Mixované palačinky
Sýrové válečky 5 minut dusíme v kastrůlku pórek na másle, který poté přendáme do mísy. Přidáme jemně nastrouhaný sýr a nakrájenou… více o Sýrové válečky
Výborné čokoládové rohlíčky Těsto: do mísy dáme umleté ořechy a cukr, promícháme. Přidáme neušlehané bílky a pořádně promícháme. Přikryjem utěrkou… více o Výborné čokoládové rohlíčky
Selská polévka Očištěnou mrkev a celer nastrouháme na nudličky, přidáme na drobné kostičky nakrájenou cibuli, vložíme na máslo a… více o Selská polévka
Tousty s kruhy Veku nakrájíme na plátky jako na chlebíčky. Buď je opeču na tuku z obou stran, nebo v topinkovači. Na pánev naliji dvě… více o Tousty s kruhy
Gnocchi se žampionovou omáčkou Gnocchi uvaříme podle návodu na obalu nebo na másle opečeme dokřupava. V kastrole rozehřejeme máslo, přidáme… více o Gnocchi se žampionovou omáčkou
Čevapčiči Mleté maso ochutíme přísadami a necháme asi deset minut odležet ( aby strouhanka nasála vlhkost). Je-li směs řidší… více o Čevapčiči
Zelňačka Na másle si zpěníme cibulku, přidáme na jemno nakrájenou slaninu a klobásku a orestujeme. Až pěkně provoní, zalijeme… více o Zelňačka
Vepřové maso s cuketou a rajčaty V pánvičce rozpálíme olej a maso nakrájené na nudličky na něm opečeme. Přidáme jemně nasekanou cibuli, kari a rozetřené… více o Vepřové maso s cuketou a rajčaty
Červená fazolová pánev Omyté a osušené maso nakrájejte na kousky a promíchejte se solamylem. Na pánvi rozehřejte olej, přidejte maso a… více o Červená fazolová pánev
Česnekovo-ořechové masové hranolky Maso pokrájíme na hranolky 2,5 x 8 cm(z vepřového masa děláme slabší), které osolíme. V misce smícháme strouhanku,… více o Česnekovo-ořechové masové hranolky
Plněná paprika II. Rýži podusíme do poloměkka. Necháme vychladnout. Potom ji smícháme s mletým masem, vejci, osolíme, opepříme a naplníme… více o Plněná paprika II.