Řepu nastrouháme do mísy dle chuti najemno, nahrubo nebo půl na půl. Přidáme vejce, nastrouhaný česnek, pepř, kmín, sůl a dobře promícháme. Kořeníme více než klasické bramboráky, protože řepa je nasládlá.
Směs zahustíme moukou nebo strouhankou podle potřeby. Lžící nabíráme směs a v rozpáleném oleji smažíme malé placičky z obou stran dozlatova. Hotové necháme na ubrousku okapat od přebytečného oleje.
Podáváme s bramborovou kaší, samotné nebo k bramborové polévce.
Do směsi můžeme přidat i jemně pokrájenou uzeninu.
Celá vejce šleháme s cukrem ve vodní lázni asi 5 minut. Poté směs odstavíme a vyšleháme do husté pěny. Lehce vmícháme…
více o Kakaová roláda s jahodami
Šlehačku vylijeme do hrnce a přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů. Za stálého míchání povaříme-necháme…
více o Likér z ledových kaštanů