Řepu nastrouháme do mísy dle chuti najemno, nahrubo nebo půl na půl. Přidáme vejce, nastrouhaný česnek, pepř, kmín, sůl a dobře promícháme. Kořeníme více než klasické bramboráky, protože řepa je nasládlá.
Směs zahustíme moukou nebo strouhankou podle potřeby. Lžící nabíráme směs a v rozpáleném oleji smažíme malé placičky z obou stran dozlatova. Hotové necháme na ubrousku okapat od přebytečného oleje.
Podáváme s bramborovou kaší, samotné nebo k bramborové polévce.
Do směsi můžeme přidat i jemně pokrájenou uzeninu.
Žloutky ušleháme s cukrem, horkou vodou, zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků…
více o Jahodovo-rebarborové řezy
Vezmeme džem a kečup a smícháme v mixéru dohromady, nasypeme kari a dáme ocet.
Hotovo.
Cítíte moc kečup - přidejte…
více o Nejlehčí sladkokyselá omáčka
Tuk utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem a žloutky. Přimícháme smetanu, mouhu smíchanou s práškem do pečiva a sníh z…
více o Bábovka ze zakysané smetany