Vejce s cukrem a šlehačkou prošleháme, přidáme mouku s práškem do pečiva a rum.
Nalijeme na klasický plech s vyšším okrajem (vymazaný a vysypaný kokosem), pečeme cca 20 minut na 180 stupňů.
Po vychladnutí uděláme koncem vařečky do piškotu díry pravidelně po celém povrchu a zalijeme (1 velký hrnek na čaj) vychladlým espressem smíchaným s rumem. Nebojte se, nerozmáčí se – pěkně celou plochu zalijeme a rozetřeme polévkovou lžící nebo malou naběračkou. Navrch dáme ušlehanou šlehačku smíchanou se zakysanou smetanou a vanilkovým cukrem.
Cukr vyšleháme s vejci a rozpuštěnou herou, přidáme mléko, přesnídávku a prosátou mouku z práškem do pečiva.
Nakonec…
více o Přesnídávkový řez ala štrúdl
*Množství surovin je na formu 20cm širokou.
Perníky nakrájíme na plátky široké cca 1cm,které naskládáme vedle sebe do…
více o Perník z perníků – nepečený