Vejce s cukrem a šlehačkou prošleháme, přidáme mouku s práškem do pečiva a rum.
Nalijeme na klasický plech s vyšším okrajem (vymazaný a vysypaný kokosem), pečeme cca 20 minut na 180 stupňů.
Po vychladnutí uděláme koncem vařečky do piškotu díry pravidelně po celém povrchu a zalijeme (1 velký hrnek na čaj) vychladlým espressem smíchaným s rumem. Nebojte se, nerozmáčí se – pěkně celou plochu zalijeme a rozetřeme polévkovou lžící nebo malou naběračkou. Navrch dáme ušlehanou šlehačku smíchanou se zakysanou smetanou a vanilkovým cukrem.
Smetany ušleháme spolu s moučkovým cukrem, přidáme mascarpone, pomazánkové máslo a zakysanou smetanu a vyšleháme krém.…
více o Banánovo-broskvové tiramisu
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a opečeme na másle, osolíme, opepříme. Zalijeme převařenou vodou, přidáme půl…
více o Žampionová krémová polévka