Vejce s cukrem a šlehačkou prošleháme, přidáme mouku s práškem do pečiva a rum.
Nalijeme na klasický plech s vyšším okrajem (vymazaný a vysypaný kokosem), pečeme cca 20 minut na 180 stupňů.
Po vychladnutí uděláme koncem vařečky do piškotu díry pravidelně po celém povrchu a zalijeme (1 velký hrnek na čaj) vychladlým espressem smíchaným s rumem. Nebojte se, nerozmáčí se – pěkně celou plochu zalijeme a rozetřeme polévkovou lžící nebo malou naběračkou. Navrch dáme ušlehanou šlehačku smíchanou se zakysanou smetanou a vanilkovým cukrem.
Maso osolíme, prudce opečeme na rozehřátém tuku a vyndáme. Na tuku osmažíme na plátky (!) nakrájenou cibuli, zaprášíme…
více o Bratislavské plecko pro Aničku
Do teplého oleje vsypeme postupně kolečka cibule, zrnka kukuřice, kousky hub i pórku a krátce podusíme. Ochutíme solí,…
více o Cibulový salát s houbami