Vejce s cukrem a šlehačkou prošleháme, přidáme mouku s práškem do pečiva a rum.
Nalijeme na klasický plech s vyšším okrajem (vymazaný a vysypaný kokosem), pečeme cca 20 minut na 180 stupňů.
Po vychladnutí uděláme koncem vařečky do piškotu díry pravidelně po celém povrchu a zalijeme (1 velký hrnek na čaj) vychladlým espressem smíchaným s rumem. Nebojte se, nerozmáčí se – pěkně celou plochu zalijeme a rozetřeme polévkovou lžící nebo malou naběračkou. Navrch dáme ušlehanou šlehačku smíchanou se zakysanou smetanou a vanilkovým cukrem.
Z mléka, cukru, vanilky a pudinkových prášků uvaříme hustý krém, který za stálého míchání necháme vychladnout. Pak krém…
více o Vanilkový krém na dorty
Odblaněná vepřová játra nakrájíme na kousky a orestujeme doměkka s jemně nasekanou cibulí. Směs dohladka rozmixujeme,…
více o Paštika z vepřových jater