Řezy Karamelka

2.8

hodnoceno: 10
Příprava: 20 minut
Porce: 8
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Krém
    • máslo
    • 1
      balení tvaroh
    • 1
      plechovka salko
  • Těsto
    • 4
      ks vejce
    • 150
      g moučkový cukr
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 4
      lžíce horká voda
  • Na povrch
    • 1
      dl hnědý rum + voda v poměru 1:1
    • čokoládová poleva či čokoláda na vaření + kousek 100 % tuku
    • marmeláda nebo džem
    • 1,5
      balíček piškoty

Postup přípravy receptu

  • Nejlépe den předem si vyrobíme karamel. Celou neotevřenou konzervu slazeného kondenzovaného mléka dáme do vody a cca 2 hodiny vaříme (vodu doléváme, aby byla plechovka stále při varu pod vodou). V téže vodě pak necháme vychladnout. Vychladlé otevřeme a vyšleháme s máslem a tvarohem.
  • Alternativa: 1 uvařené Salko + 1 máslo a karamelový pudink ze 400 ml mléka bez cukru.
  • Žloutky ušleháme s cukrem a přidáváme po lžících vodu. Pak vmícháme mouku, nakonec sníh z bílků. Vše opatrně promícháme a rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech či na pečicí papír a upečeme.
  • Vychladlý korpus potřeme silně marmeládou či džemem a poklademe piškoty, které jsme namočili ve vodě s rumem (1:1). Pak potřeme karamelovým krémem a polijeme čokoládovou polevou. Pokud chceme mít povrch dvoubarevný, tak ještě vidličkou děláme vlny až do krému, aby se to propojilo. Dáme ztuhnout do lednice.
Zařazení: Moučníky Řezy

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: