čokoládová poleva
či čokoláda na vaření + kousek 100 % tuku
marmeláda
nebo džem
1,5
balíček
piškoty
Postup přípravy receptu
Nejlépe den předem si vyrobíme karamel. Celou neotevřenou konzervu slazeného kondenzovaného mléka dáme do vody a cca 2 hodiny vaříme (vodu doléváme, aby byla plechovka stále při varu pod vodou). V téže vodě pak necháme vychladnout. Vychladlé otevřeme a vyšleháme s máslem a tvarohem.
Alternativa: 1 uvařené Salko + 1 máslo a karamelový pudink ze 400 ml mléka bez cukru.
Žloutky ušleháme s cukrem a přidáváme po lžících vodu. Pak vmícháme mouku, nakonec sníh z bílků. Vše opatrně promícháme a rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech či na pečicí papír a upečeme.
Vychladlý korpus potřeme silně marmeládou či džemem a poklademe piškoty, které jsme namočili ve vodě s rumem (1:1). Pak potřeme karamelovým krémem a polijeme čokoládovou polevou. Pokud chceme mít povrch dvoubarevný, tak ještě vidličkou děláme vlny až do krému, aby se to propojilo. Dáme ztuhnout do lednice.
Do vařící vody dáme ocet a sůl, pak opatrně přímo nad kastrolkem rozklepneme vejce a povaříme dle vlastního uvážení,…
více o Nezdravá snídaně po arabsku
Sojové kostky zalijeme soj.omáčkama a worchestrem,přilijeme vodu a uvaříme do měkka.Nakrájenou větší cibuli osmahneme…
více o Sojové maso se sojovou omáčkou
Uvařené flíčky smícháme s nakrájenou šunkou, solí a pepřem. Potom je dáme do vymazané a strouhankou vysypané zapékací…
více o Zapečené flíčky se šunkou
Do mísy nakrájíme rajčata, cibuli, salám, přidáme uvařená a vychlazená vejce, majolku a podle chuti osolíme a opepříme.…
více o Rajčatový salát s vejci