čokoládová poleva
či čokoláda na vaření + kousek 100 % tuku
marmeláda
nebo džem
1,5
balíček
piškoty
Postup přípravy receptu
Nejlépe den předem si vyrobíme karamel. Celou neotevřenou konzervu slazeného kondenzovaného mléka dáme do vody a cca 2 hodiny vaříme (vodu doléváme, aby byla plechovka stále při varu pod vodou). V téže vodě pak necháme vychladnout. Vychladlé otevřeme a vyšleháme s máslem a tvarohem.
Alternativa: 1 uvařené Salko + 1 máslo a karamelový pudink ze 400 ml mléka bez cukru.
Žloutky ušleháme s cukrem a přidáváme po lžících vodu. Pak vmícháme mouku, nakonec sníh z bílků. Vše opatrně promícháme a rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech či na pečicí papír a upečeme.
Vychladlý korpus potřeme silně marmeládou či džemem a poklademe piškoty, které jsme namočili ve vodě s rumem (1:1). Pak potřeme karamelovým krémem a polijeme čokoládovou polevou. Pokud chceme mít povrch dvoubarevný, tak ještě vidličkou děláme vlny až do krému, aby se to propojilo. Dáme ztuhnout do lednice.
Čajové šálky (6 ks) důkladně vymastíme (Herou či jakýmkoli podobným tukem) a důkladně vysypeme strouhankou. Sýr najemno…
více o Smažený sýr bez smažení
Očištěný květák rozebereme na růžice, opláchneme, vložíme do hrnce a osolenou vodou a povaříme. Mezitím rozehřejeme na…
více o Květáková polévka s mrkví
V míse si připravíme podoubnou směs jako na sekanou: mleté maso, 2-3 lžičky soli, pepř, koření na mleté maso a česnek…
více o Zapečená cuketa s mletým masem