čokoládová poleva
či čokoláda na vaření + kousek 100 % tuku
marmeláda
nebo džem
1,5
balíček
piškoty
Postup přípravy receptu
Nejlépe den předem si vyrobíme karamel. Celou neotevřenou konzervu slazeného kondenzovaného mléka dáme do vody a cca 2 hodiny vaříme (vodu doléváme, aby byla plechovka stále při varu pod vodou). V téže vodě pak necháme vychladnout. Vychladlé otevřeme a vyšleháme s máslem a tvarohem.
Alternativa: 1 uvařené Salko + 1 máslo a karamelový pudink ze 400 ml mléka bez cukru.
Žloutky ušleháme s cukrem a přidáváme po lžících vodu. Pak vmícháme mouku, nakonec sníh z bílků. Vše opatrně promícháme a rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech či na pečicí papír a upečeme.
Vychladlý korpus potřeme silně marmeládou či džemem a poklademe piškoty, které jsme namočili ve vodě s rumem (1:1). Pak potřeme karamelovým krémem a polijeme čokoládovou polevou. Pokud chceme mít povrch dvoubarevný, tak ještě vidličkou děláme vlny až do krému, aby se to propojilo. Dáme ztuhnout do lednice.
Rajčata nakrájejte na plátky a povařte při 750 W po dobu 6–8 minut, dokud se slupka neodděluje sama. Rajčata oloupejte…
více o Tomatová polévka – Jet Chef
Všechny ingredience dáme do kastrůlku na sporák a za stálého míchání necháme rozpustit. Nesmí se vařit!
Používáme na…
více o Čokoládová poleva na dorty
1. Rozmícháme vejce s mlékem a postupně přidáváme mouku (je lepší míchat mixérem-metličkou je to zdlouhavější),přidáme…
více o Palačinky s Nutellou a keksem