čokoládová poleva
či čokoláda na vaření + kousek 100 % tuku
marmeláda
nebo džem
1,5
balíček
piškoty
Postup přípravy receptu
Nejlépe den předem si vyrobíme karamel. Celou neotevřenou konzervu slazeného kondenzovaného mléka dáme do vody a cca 2 hodiny vaříme (vodu doléváme, aby byla plechovka stále při varu pod vodou). V téže vodě pak necháme vychladnout. Vychladlé otevřeme a vyšleháme s máslem a tvarohem.
Alternativa: 1 uvařené Salko + 1 máslo a karamelový pudink ze 400 ml mléka bez cukru.
Žloutky ušleháme s cukrem a přidáváme po lžících vodu. Pak vmícháme mouku, nakonec sníh z bílků. Vše opatrně promícháme a rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech či na pečicí papír a upečeme.
Vychladlý korpus potřeme silně marmeládou či džemem a poklademe piškoty, které jsme namočili ve vodě s rumem (1:1). Pak potřeme karamelovým krémem a polijeme čokoládovou polevou. Pokud chceme mít povrch dvoubarevný, tak ještě vidličkou děláme vlny až do krému, aby se to propojilo. Dáme ztuhnout do lednice.
Vysočinu rozmixujeme najemno a dáme do misky. Vejce nastrouháme nebo také rozmixujeme. Vysočinu, máslo, vejce, majolku…
více o Vaječná pomazánka s vysočinou
Na pánvi rozehřejeme máslo. Poté přidáme mraženou zeleninu. Chvíli restujeme, když je zeleninka orestovaná, poprášíme…
více o Zeleninová polévka na másle