Nejdříve si připravíme náplň. Žloutky, tuk a cukr třeme do pěny, přidáme kakao, ořechy, jablka, strouhanku a lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílků.
Z uvedených surovin vypracujeme v míse nebo na vále těsto a vyválíme z něj placku velikosti plechu na pečení. Přeneseme ji na tukem vymazaný plech s vyšším okrajem a lehce přitiskneme. Povrch potřeme připravenou náplní a moučník upečeme v mírně vyhřáté troubě do růžova.
Po vyjmutí z trouby ho necháme zchladnout a poté ho rovnoměrně potřeme rozpuštěnými čokoládovými kaštany. Rozpustit je můžeme buď v kastrolku nad vařící vodou nebo v misce v mikrovlnce.
Cibule nakrájíme na spíše tenké kolečka, které ve velké těžké pánvi osmahneme na másle do sklovita. Přidáme na malé…
více o Avignonský rumpsteak s cibulí
Všechny suroviny zpracujeme v hladké těsto, zabalíme do potravinářské fólie a dáme vychladit do chladničky na cca 1/2…
více o Cukroví z pudinku bez vajec
Máslo utřeme s cukrem do pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva a oříšky. Do máslové hmoty postupně zašleháme vejce.…
více o Čokoládový koláč s třešněmi
Veku nakrájíme na plátky. Máslo, česnek se solí a nakrájenou zelenou petrželkou utřeme do pěny a potřeme plátky veky z…
více o Australský česnekový chléb