Nejdříve si připravíme náplň. Žloutky, tuk a cukr třeme do pěny, přidáme kakao, ořechy, jablka, strouhanku a lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílků.
Z uvedených surovin vypracujeme v míse nebo na vále těsto a vyválíme z něj placku velikosti plechu na pečení. Přeneseme ji na tukem vymazaný plech s vyšším okrajem a lehce přitiskneme. Povrch potřeme připravenou náplní a moučník upečeme v mírně vyhřáté troubě do růžova.
Po vyjmutí z trouby ho necháme zchladnout a poté ho rovnoměrně potřeme rozpuštěnými čokoládovými kaštany. Rozpustit je můžeme buď v kastrolku nad vařící vodou nebo v misce v mikrovlnce.
Z kvasnic, cukru, mléka necháme vzejít kvásek, a vypracujeme těsto. Necháme vykynout. Těsto rozdělíme na pět bochánků a…
více o Martiny – martinské rohlíky
Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky. Hned je smícháme s hrozinkami (příp. s borůvkami nebo brusinkami)…
více o Tvarohový nákyp s jablky
Mouku, heru a smetanu zpracujeme v těsto, které dáme do lednice aspoň na hodinu odležet. Potom válíme placky z kterých…
více o Suprové jednoduché kremrole