Banánové řezy (Margot) Bílky vyšleháme se špetkou soli, zašleháme cukr a přidáváme žloutky a vodu. Vyšleháme tuhou pěnu, do které po troše… více o Banánové řezy (Margot)
Margot řezy V míse ušleháme 3 žloutky s cukrem do bílé pěny a postupně zašleháme olej, střídavě mouku smíchanou s práškem do pečiva… více o Margot řezy
Margot řezy V míse ušleháme 3 žloutky s cukrem do bílé pěny a postupně zašleháme olej, dále do této hmoty zašleháváme střídavě… více o Margot řezy
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové kůry přírodní a… Celulitida je kosmetický problém. Vyznačuje se nerovnoměrným vzhledem kůže, která připomíná… Celý článek
Samosběr jahod: Velký průvodce míst, kde za čerstvé jahody… Není nad čerstvé jahody. Sladké, šťavnaté, voňavé, plné chuti, a navíc vlastnoručně natrhané.… Celý článek
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který první knihu… Jamie Oliver není jen šéfkuchař, ale fenomén, který změnil způsob, jakým přemýšlíme o jídle.… Celý článek
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny! Nemusíte strávit v kuchyni dvě hodiny, abyste uvařili dobře a zdravě. Stačí vědět, jak na to.… Celý článek
Mušle Zpracujeme v těsto. Necháme v chladu odpočinout. Potom vyválíme, vykrajujeme kolečka plníme nádivkou, přehneme na… více o Mušle
Horehronské koleno Uvaříme uzené maso. Do hrnce dáme nakrájené brambory, kysané zelí a kusy uvařeného uzeného. Uvaříme ve vývaru z uzeného… více o Horehronské koleno
Plněný koláč Těsto: celá vejce vyšleháme s cukrem. Postupně přidávame olej, mléko, polohrubou mouku, pomleté mandle (ořechy),… více o Plněný koláč
Včelí úlky Z ořechů, vejce a rumu vypracujeme těsto, kterým plníme formičku na úlky vysypanou moučkovým cukrem. Druhým koncem… více o Včelí úlky
Dršťková staročeská polévka Příprava drštek: Pokud použijeme předvařené dršťky, pouze je propláchneme a uvaříme v osolené vodě. Měkké dršťky… více o Dršťková staročeská polévka
Kotlety na šlehačce dle Pavly… Pekáč(zapékací misku) vymažeme olejem a poklademe kolečky cibule. Na ni položíme naklepané, osolené a opepřené kotlety… více o Kotlety na šlehačce dle Pavly Reifové
Pečené maso na houbách Maso naložíme nejlépe 1 den předem do marinády ze soli, pepře a másla (lze zaměnit za pikantnější již prodávané… více o Pečené maso na houbách
Tvarohový koláč s třešněmi Rozpis na 1 dortovou formu: Máslo rozpusťte, piškoty nadrťte nadrobno a zalijte je máslem. Hmotu promíchejte a… více o Tvarohový koláč s třešněmi
Ananasový sen 1. Kompot rozmixujeme i se šťávou, přidáme ostatní suroviny a vyšleháme těsto. Nalijeme do vymazané a vysypané formy,… více o Ananasový sen
Zapečený květák se sýrovou omáčkou Květák očistíme, rozebereme na růžičky a necháme krátce povařit v osolené vodě. Poté slijeme. Na másle necháme zpěnit… více o Zapečený květák se sýrovou omáčkou
Opilé krkovičky Ze všeho nejdříve rozklepeme plátky krkovičky na slabší plátky a zamotáme je do ruličky (každou zvlášť). Do vyšší… více o Opilé krkovičky
Sádlovky – recept po babičce Na přípravu tohoto výborného cukroví se hodí nejlépe sádlo prodávané v kostkách. Nebojte se péct z této suroviny, v… více o Sádlovky – recept po babičce