Ušleháme 4 vejce s cukrem, postupně na střídačku opatrně přimícháme mouku smíchanou s kakaem, ořechy, prášek do pečiva a olej s vodou.
Pečeme při 150 °C na vymazaném a moukou vysypaném plechu.
Po upečení necháme zchladnout. Potom ořežeme okraje buchty, které použijeme do krému.
Na krém ušleháme šlehačku se ztužovačem. Rozmícháme tvaroh s troškou mléka a pomalu vmícháme ušlehanou šlehačku. Nakonec ještě vmícháme drobky.
Celou buchtu pokapeme rumem, lehce natřeme marmeládou a úhledně rozetřeme krém. Kdo chce, může polít čokoládou. Necháme chvíli ztuhnout a nakrájíme na řezy nebo můžeme také na trojúhelníčky.
Hermelín vyjmeme z obalu, položíme na plátek chleba, potřeme olejem s kořením (může být ostřejší) a na grlilovacím…
více o Grilovaný hermelín na topince
Čerstvé špenátové listy krátce povaříme ve vodě, vodu slijeme. Kdo chce, může listy nahrubo posekat. Pokud použijeme…
více o Pangas se špenátem a nivou
Uvařená vejce, hermelín a eidam nastrouháme na hrubém struhadle. Papriku a cibuli nakrájíme na drobné kostičky, přidáme…
více o Barevný hermelínový salát