Ušleháme 4 vejce s cukrem, postupně na střídačku opatrně přimícháme mouku smíchanou s kakaem, ořechy, prášek do pečiva a olej s vodou.
Pečeme při 150 °C na vymazaném a moukou vysypaném plechu.
Po upečení necháme zchladnout. Potom ořežeme okraje buchty, které použijeme do krému.
Na krém ušleháme šlehačku se ztužovačem. Rozmícháme tvaroh s troškou mléka a pomalu vmícháme ušlehanou šlehačku. Nakonec ještě vmícháme drobky.
Celou buchtu pokapeme rumem, lehce natřeme marmeládou a úhledně rozetřeme krém. Kdo chce, může polít čokoládou. Necháme chvíli ztuhnout a nakrájíme na řezy nebo můžeme také na trojúhelníčky.
Předehřejeme troubu (horkovzdušnou na 160 °C). Kulatou dortovou formu vyložíme papírem na pečení. Cukr, heru a celá…
více o Nutelové řezy s vůní skořice
Uvařenou rýži necháme vychladnout, promícháme s ovocem nakrájeným na kousky. Přidáme rozinky (nejlepší jsou spařené a…
více o Ovocný salát pro zimní večery
Krajíčky chleba diagonálně nakrájíme na trojúhelníky. V hlubokém talíři rozkvedláme vejce se solí. Do druhého talíře…
více o Opečené toasty s mozzarellou
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused
1. Na přípravu těsta smícháme rozinky, kandované ovoce a citrónovou kůru. Vše zalijeme rumem a necháme nejlépe přes noc…
více o Vánoční rumový chlebíček