Lístkové těsto rozdělíme na 2 poloviny, první rozválíme a přeneseme na plech vypláchnutý studenou vodou. Těsto potřeme rozpuštěným máslem. Na suché pánvi dozlatova opražíme strouhanku a nasypeme ji na těsto.
Na to rozprostřeme jablka, posypeme ořechy, rozinkami, poprášíme skořicí a posypeme 1 vanilkovým cukrem. Uvaříme krém a ještě horký nalijeme navrch.
Nakonec rozválíme druhou placku, přeneseme ji na krémovou vrstvu, potřeme rozšlehaným vejcem a v předem hodně vyhřáté troubě upečeme dozlatova.
Smícháme mouku, žloutky, cukr, kakao, olej, mléko a prášek do pečiva. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme…
více o Pařížské kostky s Margotkou
Vezmeme džem a kečup a smícháme v mixéru dohromady, nasypeme kari a dáme ocet.
Hotovo.
Cítíte moc kečup - přidejte…
více o Nejlehčí sladkokyselá omáčka
K nastrouhanému sýru přidáme majonézu, sůl, pepř a česnek podle chuti.
Pomazánku namažeme na pečivo a na ozdobu se…
více o Nejlepší česneková pomazánka
Paštičky se dělají z list. těsta. Těsto vyválet a vykrajovat kolečka. Jedno plné a dvě s vykrojeným středem, dávat na…
více o Sýrové paštičky švýcarské