Z mouky, žloutků, Hery, moučkového cukru, kysané smetany a prášku do pečiva vytvoříme rukama na vále těsto, které rozválíme na plech vyložený pečicím papírem.
Rozválené těsto (výška asi 1 cm) potřeme povidly, na která navršíme sníh ze zbývajících 4 bílků (do sněhu přidáme trochu cukru a lžíci vanilkového pudinkového prášku). To vše posypeme nakrájenými vlašskými ořechy a vložíme do trouby. Pečeme na mírném stupni asi 30 minut, dokud okraje řezů a sníh z bílků nezrůžoví.
Mezitím uvaříme z mléka a dětské krupičky kaši, kterou po vychlazení smícháme s máslem a cukrem, vznikne tak běloučký krém.
Po upečení a vychladnutí rozdělíme placku v polovině na 2 shodné díly, které k sobě přilepíme vyšlehaným krémem (doslova je na sebe posadíme, od spoda: těsto – povidla – sníh – ořechy – krém – těsto – povidla – sníh – ořechy).
Je ale možné upéct i 2 shodné menší placky, to záleží na počtu mlsounů. Povrch řezů není třeba přizdobovat, sníh s vlašskými ořechy vypadá velice dobře.
Povidla rozvaříme s 200 ml vody, přidáme koření a lžíci strouhanky a vaříme do zhoustnutí. Ořechy umeleme a smícháme s…
více o Nákyp s povidly a ořechy
Do trochy vlažného mléka rozdrobíme droždí a přidáme cukr a trochu mouky. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. Do…
více o Vdolky s povidly a šlehačkou
Uvaříme fazole do měkka. Mrkev a brambory ošistíme, nakrájíme na kostičky a orestujeme na másle. Zalijeme vodou, a…
více o Vynikající zeleninová polévka
Cukr, tuk a vanilkový cukr vyšleháme, přidáme postupně za šlehání vejce, nakonec vmícháme tvaroh a kůru.
Višně scedíme…
více o Tvarohový závin s višněmi
Květy bezu omyjeme a zbavíme velkých stopek. Nakrájíme citron na kousky a společně s bezovými květy vaříme asi 20 minut…
více o Med z květů černého bezu
Nastrouhaný sýr a brambory smícháme s vejcem a mlékem, přimícháme mouku s kypřidlem, vymícháme středně husté těstíčko,…
více o Bramborovo-sýrové lívance
Mouku, heru a smetanu zpracujeme v těsto, které dáme do lednice aspoň na hodinu odležet. Potom válíme placky z kterých…
více o Suprové jednoduché kremrole