Z mouky, žloutků, Hery, moučkového cukru, kysané smetany a prášku do pečiva vytvoříme rukama na vále těsto, které rozválíme na plech vyložený pečicím papírem.
Rozválené těsto (výška asi 1 cm) potřeme povidly, na která navršíme sníh ze zbývajících 4 bílků (do sněhu přidáme trochu cukru a lžíci vanilkového pudinkového prášku). To vše posypeme nakrájenými vlašskými ořechy a vložíme do trouby. Pečeme na mírném stupni asi 30 minut, dokud okraje řezů a sníh z bílků nezrůžoví.
Mezitím uvaříme z mléka a dětské krupičky kaši, kterou po vychlazení smícháme s máslem a cukrem, vznikne tak běloučký krém.
Po upečení a vychladnutí rozdělíme placku v polovině na 2 shodné díly, které k sobě přilepíme vyšlehaným krémem (doslova je na sebe posadíme, od spoda: těsto – povidla – sníh – ořechy – krém – těsto – povidla – sníh – ořechy).
Je ale možné upéct i 2 shodné menší placky, to záleží na počtu mlsounů. Povrch řezů není třeba přizdobovat, sníh s vlašskými ořechy vypadá velice dobře.
Povidla rozvaříme s 200 ml vody, přidáme koření a lžíci strouhanky a vaříme do zhoustnutí. Ořechy umeleme a smícháme s…
více o Nákyp s povidly a ořechy
Do trochy vlažného mléka rozdrobíme droždí a přidáme cukr a trochu mouky. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. Do…
více o Vdolky s povidly a šlehačkou
Kuřecí prsíčka omyjeme a osmahneme na trošce oleje. Po vychladnutí rozsekáme na drobné kousíčky (v robotu se to dělá…
více o Dobroučká kuřecí pomazánka
Hermelín vyjmeme z obalu, položíme na plátek chleba, potřeme olejem s kořením (může být ostřejší) a na grlilovacím…
více o Grilovaný hermelín na topince
Koleno očistíme, vložíme do tlakového hrnce, přidáme 4 stroužky česneku, bobkový list, nové koření a pepř. Vše zalijeme…
více o Koleno z papiňáku a remosky
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka
Makrelu zbavíme kostí a rozsekáme ji na drobné kousky. Cibuli nakrájíme najemno, přidáme rybu, máslo dochutíme hořčicí…
více o Pomazánka z uzené makrely
Vepřová játra omyjeme a připravíme si slabší plátky. Potom je osolíme a opepříme a nastrouhaným česnekem je pomažeme na…
více o Vepřová játra obalovaná