V ingrediencích nepíšu množství cukru a mouky, protože to dělám následovně: zvážím vejce, od váhy odečtu 50 g a tolik dám cukru a mouky dám 2/3 a další 1/3 tvoří ořechy a kakao.
Celá vejce šlehám s cukrem do pěny, pak pomalu zašlehám olej a nakonec zašlehám smíchanou mouku s práškem do pečiva, ořechy a kakaem. (Mouku, ořechy a kakao vážím najednou – např. když potřebuji 150 g, dám na váhu 100 g mouky a přidávám ořechy asi 30 g a do zbytku váhy kakao). Plech si vyložím pečicím papírem, těsto na to rozhrnu a peču nejprve na 200 °C, za chvíli zmírním na 150 °C.
Na vychladlou buchtu (je vysoká asi 2 cm) dám našlehaný tvaroh s tukem. Nejprve našlehám tuk s moučkovým cukrem a pak zašlehávám po částech tvaroh. Povrch pokapu cik cak rozehřátou čokoládou na vaření (rozehřívám ve vodní lázni a přidám asi 1 lžíci rostlinného másla) a hustě posypu nahrubo sekanými vlašskými ořechy.
1. Do mísy nasypeme polohrubou mouku, uděláme důlek kam dáme špetku soli, trochu teplého mléka a kvasnice. Necháme…
více o Kynuté knedlíky z mikrovlnky
Marináda na 2-3 krkovice:
- 1 cibule
- 1 strožek česneku
- 3 lžíce hořčice
- 1 dl piva ( desítku, 12 je moc hořká)
…
více o Krkovice v pivu podle Terči
Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a rýži. Přidáme rajčatový protlak, zalijeme vodou a vaříme, dokud nebude…
více o Dobrá rýžová polévka se sýrem