V ingrediencích nepíšu množství cukru a mouky, protože to dělám následovně: zvážím vejce, od váhy odečtu 50 g a tolik dám cukru a mouky dám 2/3 a další 1/3 tvoří ořechy a kakao.
Celá vejce šlehám s cukrem do pěny, pak pomalu zašlehám olej a nakonec zašlehám smíchanou mouku s práškem do pečiva, ořechy a kakaem. (Mouku, ořechy a kakao vážím najednou – např. když potřebuji 150 g, dám na váhu 100 g mouky a přidávám ořechy asi 30 g a do zbytku váhy kakao). Plech si vyložím pečicím papírem, těsto na to rozhrnu a peču nejprve na 200 °C, za chvíli zmírním na 150 °C.
Na vychladlou buchtu (je vysoká asi 2 cm) dám našlehaný tvaroh s tukem. Nejprve našlehám tuk s moučkovým cukrem a pak zašlehávám po částech tvaroh. Povrch pokapu cik cak rozehřátou čokoládou na vaření (rozehřívám ve vodní lázni a přidám asi 1 lžíci rostlinného másla) a hustě posypu nahrubo sekanými vlašskými ořechy.
Těsto důkladně vypracujeme ručně, nebo vařečkou dohladka, aby se oddělovalo od nádoby. Potom ho rozválíme a potřeme na…
více o Sádlovníky z vepřového sádla
Formu na biskupský chlebíček vyložíme peč. papírem, poklademe angl. slaninou, na to rozložíme ještě naplocho rozříznuté…
více o Rychlá kuřecí roláda z řízků