Máslo, cukr a vejce utřeme nejlépe ve šlehači. Do ušlehané hmoty přidáme ostatní přísady a promícháme. Menší plech s vyšším okrajem nebo pekáček vymažeme tukem a vysypeme strouhankou a vlijeme těsto.
Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30–40 minut. Po upečení nalijeme na vlahý koláč polevu, po částečném zaschnutí krájíme na menší čtverečky. Na polevu všechny přísady utřeme asi po dobu 15 minut.
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Do hrnce dáme olej, pokrájenou cibuli a mleté maso, přidáme chilli (podle chuti), rajský protlak, pepř a sůl. Podlijeme…
více o Mexická polévka z naší hospody