Maso krátce opláchneme a osušíme utěrkou. Čtyři lžíce oleje rozpálíme na pánvi a řezy po obou stranách osmažíme do hněda a do křupava. Potom je vyjmeme, okořeníme rozmarýnem, paprikou a osolíme. Pak každý řez zavineme do dvou plátků šunky. Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Celer a mrkev dobře očistíme, cukety omyjeme a vše nakrájíme na tenké proužky. Rajčatové pyré dobře promícháme s bílým vínem. V pánvi rozpálíme 2 lžíce olivového oleje a v něm osmažíme cibulku do sklovita.
Pak přidáme česnek a zeleninu a lehce osmažíme. Přilijeme vinnou směs, okořeníme paprikou a osolíme. Řezy z prsíček položíme na zeleninu, přikryjeme poklicí a při mírné teplotě podusíme asi 15 minut. Podušené je přemístíme na předehřáté talíře a udržujeme v teple. Do zeleniny přimícháme citronovou kůru a petrželku, pak zeleninu upravíme vedle kuřecích řezů a podáváme.
Brambory jemně nastrouháme, vodu slijeme, přidáme vejce, utřený česnek a mouku, pepř, majoránku a dle chuti osolíme.…
více o Zapečený bramborák se zelím
Tmavou tvarohovou náplň umícháme ze všech ingrediencí na náplň. Žloutky ušleháme s cukry do pěny, pak přidáme rozehřátý…
více o Bábovka tvarohovo-tvarohová
Opláchnuté díly masa protkneme slaninou a osolíme. Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky, mírně osmahneme na…
více o Hospodská svíčková na smetaně