Maso krátce opláchneme a osušíme utěrkou. Čtyři lžíce oleje rozpálíme na pánvi a řezy po obou stranách osmažíme do hněda a do křupava. Potom je vyjmeme, okořeníme rozmarýnem, paprikou a osolíme. Pak každý řez zavineme do dvou plátků šunky. Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Celer a mrkev dobře očistíme, cukety omyjeme a vše nakrájíme na tenké proužky. Rajčatové pyré dobře promícháme s bílým vínem. V pánvi rozpálíme 2 lžíce olivového oleje a v něm osmažíme cibulku do sklovita.
Pak přidáme česnek a zeleninu a lehce osmažíme. Přilijeme vinnou směs, okořeníme paprikou a osolíme. Řezy z prsíček položíme na zeleninu, přikryjeme poklicí a při mírné teplotě podusíme asi 15 minut. Podušené je přemístíme na předehřáté talíře a udržujeme v teple. Do zeleniny přimícháme citronovou kůru a petrželku, pak zeleninu upravíme vedle kuřecích řezů a podáváme.
Celá vejce s cukrem našleháme a pak postupně přidáme všechny zbývající ingredience. Dáme do vymazané formy a pečeme. Je…
více o Bábovka s jablky a ořechy
Uvařené brambory necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky. Párky nakrájíme na kolečka a cibuli jemně nasekáme a vše…
více o Zapečené brambory s párky