Utřeme cukr s máslem, přidáme vejce, med, lžíci mléka, koření, prosátou mouku se sodou a utvoříme těsto, které rozdělíme na 2 bochánky – necháme odpočinout 30 minut v chladu.
Mezitím k varu přivedeme mléko, do kterého vmícháme cukr a trochu vody. Za stálého míchání vlijeme vanilkové šodó, rozpuštěné v trošce mléka, a přidáme lžíci solamylu. Vaříme, dokud nám nevznikne hustá hmota. Odstavíme a necháme zcela vychladnout, poté zašleháme máslo a dáme do lednice. Uvaříme čaj a dáme do něj 2 lžíce rumu. Z těsta vytvarujeme dva pláty, které pečeme cca 10 minut při 150 °C.
Na vychladlý první plát natřeme polovinu krému, na to dáme hustě piškoty namočené do čaje (necháme mírně nasáknout), na to poklademe zbytek krému, zalijeme hustě marmeládou a polijeme čokoládovou polevou. Necháme do druhého dne ztuhnout a změknout.
Z uvedených surovin vypracujeme těsto a necháme aspoň 1/2 hodiny odpočinout. Tvaroh utřeme s cukrem, máslem, vejcem a…
více o Tvarohová roláda s hruškami
Cukr s vanilkovým cukrem třeme s vejci do pěny. Poté přidáme hladkou mouku spolu s práškem do pečiva, nevyšlehanou…
více o Šlehačková bábovka bez vážení