Utřeme cukr s máslem, přidáme vejce, med, lžíci mléka, koření, prosátou mouku se sodou a utvoříme těsto, které rozdělíme na 2 bochánky – necháme odpočinout 30 minut v chladu.
Mezitím k varu přivedeme mléko, do kterého vmícháme cukr a trochu vody. Za stálého míchání vlijeme vanilkové šodó, rozpuštěné v trošce mléka, a přidáme lžíci solamylu. Vaříme, dokud nám nevznikne hustá hmota. Odstavíme a necháme zcela vychladnout, poté zašleháme máslo a dáme do lednice. Uvaříme čaj a dáme do něj 2 lžíce rumu. Z těsta vytvarujeme dva pláty, které pečeme cca 10 minut při 150 °C.
Na vychladlý první plát natřeme polovinu krému, na to dáme hustě piškoty namočené do čaje (necháme mírně nasáknout), na to poklademe zbytek krému, zalijeme hustě marmeládou a polijeme čokoládovou polevou. Necháme do druhého dne ztuhnout a změknout.
Cibule nakrájíme na spíše tenké kolečka, které ve velké těžké pánvi osmahneme na másle do sklovita. Přidáme na malé…
více o Avignonský rumpsteak s cibulí
Hermelín nastrouháme na hrubém struhadle nebo nakrájíme na malé kostičky, přidáme tatarku nebo majonézu a nadrobno…
více o Rychlá hermelínová pomazánka
Celá vejce s cukrem našleháme a pak postupně přidáme všechny zbývající ingredience. Dáme do vymazané formy a pečeme. Je…
více o Bábovka s jablky a ořechy
Z oleje a polohrubé mouky uděláme zásmažku a necháme ji vychladnout. Přidáme větší část kopru. Přidáme vodu. Rozmícháme…
více o Babiččina koprová omáčka