Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky rozmícháme ve velké míse s 60 g cukru a poté za stálého míchání přidáváme mascarpone. Bílky šleháme elektrickým šlehačem a v polovině procesu přidáme zbylých 60 g cukru.
Poté sníh z bílků smícháme se žloutky pomalým mícháním. Důležité je promíchávat velmi pomalu, jinak se sníh srazí a v tiramisu se poté bude objevovat tekutina.
Kafe si dáme do misky a postupně namáčíme piškoty z obou stran asi 0,5 sekundy a skládáme do mísy obdélníkového tvaru. Poté vlijeme asi půl cm silnou vrstvu krému, rozetřeme, posypeme kakaem a opět skládáme namáčené piškoty. Pozor, tentokrát ve směru otočeném o 90°.
Nakonec necháme přes noc v lednici vychladit.
Když jsem své sicilské kamarádce prozradil, že přidáváme do Tiramisu likér nebo rum, zeptala se mě, jestli náhodou nejsme šílení (pokud vyloženě likér potřebujete, přidejte ho do žloutků s cukrem ještě před přidáním mascarpone). Kakao také může být pouze až na poslední vrstvě, rozhodněte se sami.
Z jablek odkrojíme horní část a vykrojíme jaderník. Potom jablka vydlabeme. Vnitřek potřeme citronovou šťávou, osolíme,…
více o Jablka plněná mletým masem
Jako mnoho jiných, i mne inspiroval film Slavnosti sněženek, kde se dva myslivecké spolky hádají, jestli kance udělají…
více o Kanec se šípkovou omáčkou
1den: 1 kg omytého rybízu přelijeme 1 litrem horké vody, přidá se lžička kyseliny citrónové, lehce promíchat a nechá se…
více o Rybízová šťáva za studena