Kuřecí řízky jemně posolíme, popepříme a okořeníme grilovacím kořením. Řízky opečeme na oleji. Zapékací mísu (nebo pekáček) vymažeme máslem nebo olejem. Na dno vložíme opečené vychladlé kuřecí řízky, na to dáme nakrájenou anglickou slaninu, podélně rozpůlený hermelín (nejlépe rozkrojenou stranou nahoru), nakrájenou cibule. Nakonec posypeme strouhaným sýrem a poprášíme sladkou paprikou. Dáme do vyhřáté trouby a chvíli zapečeme.
Listové těsto rozválíme a nakrájíme na čtverce velké tak, abychom do něj mohli zabalit celý hermelín, posypeme kořením …
více o Hermelín v listovém těstíčku
Marináda na 2-3 krkovice:
- 1 cibule
- 1 strožek česneku
- 3 lžíce hořčice
- 1 dl piva ( desítku, 12 je moc hořká)
…
více o Krkovice v pivu podle Terči
Vločky přes noc namočíme,druhý den přidáme zeleninu uvařenou v zel.vývaru a ostatní přísady a zpracujeme,vytvoříme…
více o Karbanátky z ovesných vloček