Kuřecí řízky jemně posolíme, popepříme a okořeníme grilovacím kořením. Řízky opečeme na oleji. Zapékací mísu (nebo pekáček) vymažeme máslem nebo olejem. Na dno vložíme opečené vychladlé kuřecí řízky, na to dáme nakrájenou anglickou slaninu, podélně rozpůlený hermelín (nejlépe rozkrojenou stranou nahoru), nakrájenou cibule. Nakonec posypeme strouhaným sýrem a poprášíme sladkou paprikou. Dáme do vyhřáté trouby a chvíli zapečeme.
Zelí scedíme, překrájíme na drobnější kousky, smícháme s hladkou moukou, vejci, okořeníme kmínem, majoránkou, česnekem,…
více o Bramboráky z kyselého zelí
Těsto důkladně vypracujeme ručně, nebo vařečkou dohladka, aby se oddělovalo od nádoby. Potom ho rozválíme a potřeme na…
více o Sádlovníky z vepřového sádla