Bůček nakrájíme na plátky a naklepeme. 4 vejce promícháme se solí, pepřem a jemně strouhaným česnekem. Každý plátek bůčku namočíme do vaječné směsi a naskládáme do uzavíratelné krabice. Krabici dáme do lednice a 36 hodin si jí nevšímáme. Poté řízky přendáme do mísy a do zbylé směsi přidáme ještě 2 vejce. Dále postupujeme tradičně, tedy obalíme v mouce a strouhance. Smažíme nejlépe ve fritéze.
Doporučená příloha: 1 až 2 bochníky čerstvého chleba, 3 až 4 dobré kamarády, bednu piva (nejlépe ležák).
Na dno pekáčku nakapeme olivový olej, další patro bude cibule nakrájená na kolečka, další patro zelí (neždímám ho, aby…
více o Zapečené brambory – co dům dal
nakrájet maso na nudličky.zprudka osmažit na troše oleje,na to na kolečka nakrájenou cibuli,osolit,podlít a dusit.
pak…
více o Vepřové nudličky na kari
Brambory vložíme do hrnce s vodou a ve slupce vaříme doměkka. Měkké brambory slijeme, necháme vychladnout, oloupeme a…
více o Klasický bramborový salát
1) Jako první si vezmeme jednu velikou mísu, do které si zaděláme těsto na korpus. Smícháme tedy všechny ingredience na…
více o Domácí želatinový koláč