Řízek z bůčku pro správné chlapy

1.8

hodnoceno: 5
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 0,5
      ks česnek
    • 6
      ks vejce
    • strouhanka
    • pepř mletý
    • 1
      lžička chilli
    • 2
      kg vepřový bůček
    • mouka

Postup přípravy receptu

  • Bůček nakrájíme na plátky a naklepeme. 4 vejce promícháme se solí, pepřem a jemně strouhaným česnekem. Každý plátek bůčku namočíme do vaječné směsi a naskládáme do uzavíratelné krabice. Krabici dáme do lednice a 36 hodin si jí nevšímáme. Poté řízky přendáme do mísy a do zbylé směsi přidáme ještě 2 vejce. Dále postupujeme tradičně, tedy obalíme v mouce a strouhance. Smažíme nejlépe ve fritéze.
  • Doporučená příloha: 1 až 2 bochníky čerstvého chleba, 3 až 4 dobré kamarády, bednu piva (nejlépe ležák).
Zařazení: Maso Vepřové

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: