Bůček nakrájíme na plátky a naklepeme. 4 vejce promícháme se solí, pepřem a jemně strouhaným česnekem. Každý plátek bůčku namočíme do vaječné směsi a naskládáme do uzavíratelné krabice. Krabici dáme do lednice a 36 hodin si jí nevšímáme. Poté řízky přendáme do mísy a do zbylé směsi přidáme ještě 2 vejce. Dále postupujeme tradičně, tedy obalíme v mouce a strouhance. Smažíme nejlépe ve fritéze.
Doporučená příloha: 1 až 2 bochníky čerstvého chleba, 3 až 4 dobré kamarády, bednu piva (nejlépe ležák).
Všechny přísady smícháme v míse. Nakonec vmícháme kypřící prášek. Polovinu těsta nalijeme do vymazané a vysypané formy…
více o Bábovka s kysanou smetanou
Kuřecí maso a žampiony nakrájíme na malé kostky popř. nudličky. Do většího hrnce dáme vařit vodu na těstoviny, kterou…
více o Těstoviny s kuřetem a houbami